Ljetne aktivnosti kod kuće

Ljeta su čarobna! Mogu biti i iscrpljujuća, posebno ako je prevruće ili su često nevremena. A i ako su klinci bolesni, treba malo usporiti.

Za te dane pogledajte popis ljetnih aktivnosti za kod kuće koje mi radimo s vremena na vrijeme. Neke su edukativne, a neke su baš za smijanje i uživanje. Pronađite nešto za vas!

Ljetne aktivnosti kod kuće

1. Pidžama party – ostanite cijeli dan u pidžamama. Gledajte filmove, čitajte, igrajte se, uživajte u svom ležernom izdanju. Ima li što ljepše?

2. Igrajte se u kuhinji – skuhajte nešto novo s klincima. Možete možda napraviti piknik u dnevnoj sobi. Ako niste kuhali nešto tekuće 🙂

3. Jedite sladoled za večeru. Ili za doručak? Ljeto je, baš vas briga!

ljetne aktivnosti

4. Napravite tematski dan. Neka klinci izaberu temu – dan igranja, uljepšavanja, pretvaranja, čak i škole. Diy radni zadaci su uvijek dobra ideja.

5. Organizirajte lov na blago. Ili Escape room. Na internetu ima pregršt ideja, lako ćete ih naći. Ili smislite svoju.

6. Isprobajte pokuse. Također ih možete pronaći na internetu. Postoji bezbroj super pokusa za koje vam ne trebaju neki posebni sastojci. Klinci će biti oduševljeni!

7. Napravite kolaž. Neka klinci nacrtaju ljeto, svoje najdraže ljetne aktivnosti, cvijeće, odjeću i slično. Možete i izrezivati papiriće i lijepiti ih, crtati vodenim bojama, flomasterima… Od toga možete napraviti knjigu uspomena na ovo ljeto.

ljetne aktivnosti

8. Društvene igre. Koliko će potrajati i kako li će to samo završiti? 🙂

9. Pričajte priče. Ja obožavam slušati izmišljene priče, npr. o princezi kojoj su jako smrdile noge 😀

10. Isprobavajte outfite. Sigurno u ormaru vaših klinaca ima stvari za koje sumnjate da su im male i ovako možete provjeriti. Pustite glazbu i neka show počne!

Sigurno ćete se dobro nasmijati, lijepo družiti i stvoriti lijepe uspomene. Uživajte u ljetu, bilo to unutra ili vani!