Savršeno majčinstvo

Kratko i jasno – ne!

Kao ni savršena djeca, očevi, brakovi i ostalo. Na internet možete staviti što god hoćete, najsavršenije slike obitelji, uređenja, raspoloženja, obroka… Ali znamo da nije tako. Posebno kod majčinstva. To treba češće spominjati! Previše smo “upali” u taj savršeni svijet da ne možemo staviti sliku na Instagram jer se baš vidi utičnica ili mrlja na zidu. Ok, ne treba stavljati potpuni kaos (bude i toga), ali nedostaje nam onih realnijih slika i situacija. Na društvenim mrežama svatko dijeli što želi. I to je ok. Ali ne zaboravite da se većinom dijele najbolja izdanja.

“Jao, vidi, opet putuju! Odakle im novaca? Tko im čuva djecu? Kako rade kad su toliko slobodni?” Sjetite se da to možda i nije “real-time”. A možda i je. Možda mama ne mora raditi jer tata dovoljno zarađuje, možda tata radi na moru pa idu kod njega često, a možda rade od 9 do 5 i imaju vikende slobodne. I mene ponekad pitaju kakve su to šetnje i kave usred tjedna, kad svi rade… Ja sam jedna od onih koja radi dok vi spavate.

Svi mi živimo različite živote.

I nitko nije savršen, što je sasvim u redu.

Zabadanje nosa u to kako se može i stigne ovo ili ono… To nije u redu! Svatko ima svoju muku, samo ju ne želi dijeliti sa cijelim svijetom. Zato je jako važno sjetiti se da nije sve u savršeno bijelim i urednim dječjim sobama, prekrasnim slikama sa ljetovanja, uvijek nasmijanim licima… Jer život je ono što se događa izvan Instagrama!

Isto tako je i sa majčinstvom. Tu nikako nije dobro sumnjati u sebe zbog onoga što vidimo na društvenim mrežama. Dovoljno sumnjamo i bez toga. Ima dana kada sam umorna i preumorna i moja se cura igra sama. Ima dana kada ne stignem ugurati sve aktivnosti koliko imam volje za sve! Mislim da je to u redu, ali svejedno osjećam grižnju savjesti tim danima kad sam umorna i bezvoljna. Jako je važno dopustiti si sve te osjećaje. Pokušavam to osvijetiti jer vidim koliko je to važno. Za cijelu obitelj. Jer zaista, taj ženski mozak… Ne znamo užiivati u trenutku!

Neki dan je S. otišla spavati kod bake. Ja sam kukala kako je premirno i pretiho, a muž je samo rekao kako stvarno ne znam uživati i opustiti se. Što je istina! Nemam obaveza, legla sam odmoriti, gledati tv, čitati… Odjednom se sjetim kako nemamo više alu-folije. Hej! Kakva sad alu-folija, odakle mi to odjednom? I tako stalno… Kad sam sama, jedino sam skroz opuštena kad čitam. Moram to češće raditi… A kada smo svi na okupu, onda sam opuštena kad gledam nju nasmijanu dok se igra s tatom. Dok se ne sjetim što bih mogla skuhati sutra…

Ako otkrijete kako smanjiti to neprestano razmišljanje, obavezno dijelite sa svijetom, obogatit ćete se!

Dok to ne otkrijete, preuzmite LISTU ŽELJA ZA MAME i nađite vremena za sebe. Imat ćete manje otvorenih tabova u glavi 🙂

savršeno majčinstvo
Ne zaboravite – svaka mama je svom djetetu najbolja 💕