Uvođenje/promjena rutine

Mijenja mi se radno vrijeme, pa se tako mijenja i naša rutina. Više neću raditi dnevne i noćne smjene nego jutarnje i poslijepodnevne. Možda. Zasad.

Unaprijed se pripremam kako bih bila spremna na sve načine rada. Mislim da će u smjenama biti lakše isplanirati tjedan. Problem je što ću, kada radim poslijepodne, dijete vidjeti samo ujutro jer ću raditi do 22h. Jer kako ja moram raditi, ona mora u vrtić. I na to ćemo se naviknuti, kao i na to da nekad nisam spavala kod kuće. Radit se mora, samo se treba dobro prilagoditi. Za to nam dobro dođe uvođenje ili promjena postojeće rutine.

Kako to učiniti? Pokušajte si odrediti vrijeme kada ćete što raditi. Rutina zaista olakšava život! 

  

Evo par savjeta: 

1. Postavite si vrijeme buđenja 

Buđenjem prije ostalih “kradete” par minuta za sebe. Dovoljno za istezanje, jutarnju yogu, kavu ili samo uživanje u miru i tišini. 

budjenje

2. Pokušajte ići spavati u isto vrijeme

Nekad sam vrlo kasno odlazila u krevet. Još samo ovo, još samo ono… Odlučila sam tome stati na kraj i pokušati leći u pristojno doba uz dobru knjigu. Znamo koliko je san važan.

krevet

3. Isplanirajte dan

Razmislite o onome što radite svaki dan i napravite popis. Na taj način ćete lakše rasporediti obaveze. Ovo je sjajno za planiranje nečega što želite raditi. Lako ćete “ugurati” 5 minuta mira ujutro ili npr. šetnju prije spavanja. 

planiranje

4. Isplanirajte tjedan 

Koje su vam dani slobodni? Ove dane možete iskoristiti za stvari poput planiranja obroka, kupovine namirnica i drugih priprema. Ili si jednostavno isplanirajte odmor. Imate li zakazane kakve preglede kod doktora, zubara? Ide li dijete na ples, nogomet? Sve si upisujem u mali rokovnik koji imam u torbi i u kalendar u mobitelu. Za sve imam podsjetnik inače bismo sigurno nešto propustili. 

planiranje

5. Posložite prioritete 

Razmislite o tome što možete učiniti večer prije kako biste se bolje pripremili za jutro. To može biti pripremanje odjeće za sebe i djecu ili pripremanje ručka za sljedeći dan. Ako želite više vremena provesti s djecom, uključite ih u kućanske poslove. Tako si stignete prepričati kako je prošao dan. 

Naučite reći ne. Ako ste premoreni, spremanje, peglanje i slični poslovi mogu čekati. Ili ih proslijedite dalje. Naučila sam da se to zove delegiranje. Ja najčešće mužu delegiram usisavanje i skupljanje rublja. 

Nemojte ići negdje ako vam se ne da. Nemojte se družiti s ljudima koji vas iscrpljuju. Svatko od nas ima dosta svojih problema i manjak vremena. Treba ga provoditi kvalitetno, s kvalitetnim ljudima. 

prioriteti

Uz ovakvu organizaciju biste trebali otprilike imati uvid kako vam izgleda dan ili tjedan. Nemojte imati nerealna očekivanja. Nema ništa gore od stavljanja 30 stvari na svoj popis obveza kad znate da možete ispuniti samo tri. Izbacite ono što nije prioritet i pokušajte. Polako. Bit će vam lakše. 

  

Sretno!